Piątek.. piątkowe gotowanie jest albo "z przesadą" albo "na szybko". Nigdy w normalnym trybie i tempie. Ta zależność jest porąbana ale u mnie tak jest zawsze i już. Niczym jedno z Praw Murphy'ego. Dzisiaj w obrotach ta druga - szybka grupa :)
Zamysłów na makaron spaghetti jest wiele, poniżej kolejna wariacja na ten temat. Niespodzianką mogą okazać się pieczarki nieuwzględnione w nazwie, no i feta.
Składniki (na 1 porcję):
- makaron pełnoziarnisty 60g
- pół małej cukini(130g)
- ser feta light 50g
- pieczarki marynowane w zalewie własnej 100g
- bazylia
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cukinię obierz i zetrzyj na tarce (grube oczka). Uduś przez chwilę w garnku w garnku i cały czas mieszająć dodaj pieczarki i pokruszony ser feta. Przypraw bazylią i gotuj do uzyskania zibitej masy (ser musi "zginąć" w masie). Makaron przełóż na talerz i przykryj breją.
Smacznego :)
Wartość Kaloryczna 322 kcal ( 1 porcja )
Białko 19,5 g
Węglowodany 45,6 g
Tłuszcz 7,1 g
uwielbiam wszelkie makaronowe propozycje, a ta bardzo mi sie podoba:)
OdpowiedzUsuńCukinia bardzo często gości na moim stole w towarzystwie makaronu :) Twoja propozycja wygląda bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńTak, cukinia plus makaron to naprawdę dobre połączenie :) Pozdrawiam i polecam .
OdpowiedzUsuńUwielbiam spaghetti z cukinią. Następnym razem dodam do tego także pieczarki w zalewie. :)
OdpowiedzUsuń