Burze przeplatane gorącymi promykami słońca. Wszystko do koła emanuje życiem. A majowe wieczory dają wytchnienie. Majowe kolacje są niczym stragany.
Sałatka. A w niej ryba z kwasami omega, jajko i serek pełne białka, szczypiorek mrugający zielono. Jeszcze chlebuś z ziarnami i posiłek na balkonie. Przy akompaniamencie ptaków. Pięknie.
- 4 jajka
- 1 serek wiejski lekki 150 g
- 2 ogórki kiszone
- puszka tuńczyka w wodzie 170 g
- 3 łyżki musztardy
- szczypiorek
- pieprz
Ugotuj jajka na twardo. Obierz je i pokrój w kosteczkę. Tuńczyka odcedź. Ogórki pokrój w kostkę. W misce wymieszaj posiekane jajka i ogórki, tuńczyka, serek wiejski z zalewą. Szczypiorek umyj i posiekaj. Dodaj musztardę i szczypiorek do miski. Przypraw pieprzem. Wszystko wymieszaj.
Wartość Kaloryczna 125 kcal (100 g)
Białko 14,7 g
Węglowodany 2,7 g
Tłuszcz 6,2 g
Białko 14,7 g
Węglowodany 2,7 g
Tłuszcz 6,2 g
wyglada rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńfajnie ze pichcisz juz w tak młodym wieku :) podoba mi sie! :)
Fajnie, że Ci się podoba. Warto robić w życiu to co się kocha. A kto nie lubi jeść? ;) Cześć i czołem!
UsuńWygląda apetycznie jednak nie przepadam za tuńczykiem :) Zamieniłabym go na kurczaka :)
OdpowiedzUsuńRyby też trzeba czasem skubnąć, bo mają w sobie tyle dobra! A niedługo będzie i coś z kurczakiem na blogu. ;)
UsuńWygląda smakowicie, zapisuję do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis, spróbuje zrobić :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do zareklamowania bloga w moim katalogu stron i blogów. Wpis jest darmowy.
Zapraszam serdecznie.
www.wycinek.com
Zrobiłam dziś😊 z małymi modyfikacjami ☺ dawno nie jadłam niczego równie pysznego😃
OdpowiedzUsuńA co zmodyfikowałaś ???
Usuń