Szybkie to, charakterny ma smaczek, a "rybką" dania jest ..rybka - tuńczyk.
Baza dania ? Makaron. Ale jak makaron, to tylko pełnoziarnisty. Dlatego spaghetti, bo się tak 'skomplikowanie' wsuwa, że samoistnie się ten posiłek celebruje.
Kropka.
- pół puszki tuńczyka w w sosie własnym
- 60g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
- 1 mały ogórek kiszony
- pól cebuli
Makaron ugotuj (według zaleceń na opakowaniu) i odcedź. Cebulę posiekaj na małe kawałeczki i zeszklij na patelni (podlewając wodą). Ogórka pokrój w kosteczkę i dodaj do cebuli. Następnie dodaj tuńczyka (nie odcedzonego!) i jeszcze chwilę podsmażaj (aż zalewa tuńczykowa wyparuje prawie cała).
Makaron przełóż na talerz a na to daj treść tuńczykową.
Smacznego !
Wartość Kaloryczna 324 kcal (1 porcja)
Białko 30,8 g
Węglowodany 44,9 g
Tłuszcz 2g
proste, zdrowe i smakowite :) czego chcieć więcej :)
OdpowiedzUsuńO tak, nie ma to jak połączenie prostoty i smaku! A pełnoziarnisty makaron to ja uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńproste, szybkie, smaczne - takie jak lubię. :)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie za suche. Wolę wersję z jogurtem naturalnym. :)
OdpowiedzUsuńJogurt i ogórek kiszony. Odważnie! Ale trzeba kombinować w kuchni, a co. ;)
UsuńJadłam dzisiaj i pychota! :)
OdpowiedzUsuńpolecam
Bardzo się cieszę. :)
Usuń