wtorek, 15 listopada 2011

Sałatka Jarzynowa

Najłatwiejsza, najpopularniejsza .Na śniadanie, na kolacje, na kromkę chleba lub podjadana z misy łyżką. Sałatka jarzynowa z lekkim swądem peerelowskim, ale któż powie, że to źle? TO były ciekawe czasy, choć mi znane tylko z opowieści ....


Składniki ( na ok. 1,1 kg sałatki):
  • 1 słoik mieszanki meksykańskiej Pudliszek
  • 250 g marchwi
  • pół selera (korzeń)
  • 200 g pietruszki
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • pieprz
Marchew, selera i pietruszkę ugotuj w  2 litrach wody do miękkości. Ugotowane warzywa i ogórki pokrój w kosteczkę. Mieszankę meksykańską odcedź z wody i wymieszaj z warzywami. Jogurt przypraw pieprzem i wymieszaj z sałatką. Sałatkę przechowuj w lodówce.

Wartość Kaloryczna  44 kcal ( 100 g sałatki )
Białko 2,1 g
Węglowodany 6,6 g
Tłuszcz 0,7 g

3 komentarze:

  1. Świetna sałatka :) Jak typowa jarzynowa, ale w lekkiej wersji.

    OdpowiedzUsuń
  2. no proszę, u mnie też dziś taka sałatka! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dokładnie sałatka na każdą okazję

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)