Najłatwiejsza, najpopularniejsza .Na śniadanie, na kolacje, na kromkę chleba lub podjadana z misy łyżką. Sałatka jarzynowa z lekkim swądem peerelowskim, ale któż powie, że to źle? TO były ciekawe czasy, choć mi znane tylko z opowieści ....
- 1 słoik mieszanki meksykańskiej Pudliszek
- 250 g marchwi
- pół selera (korzeń)
- 200 g pietruszki
- 2 ogórki kiszone
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- pieprz
Marchew, selera i pietruszkę ugotuj w 2 litrach wody do miękkości. Ugotowane warzywa i ogórki pokrój w kosteczkę. Mieszankę meksykańską odcedź z wody i wymieszaj z warzywami. Jogurt przypraw pieprzem i wymieszaj z sałatką. Sałatkę przechowuj w lodówce.
Wartość Kaloryczna 44 kcal ( 100 g sałatki )
Białko 2,1 g
Węglowodany 6,6 g
Tłuszcz 0,7 g
Świetna sałatka :) Jak typowa jarzynowa, ale w lekkiej wersji.
OdpowiedzUsuńno proszę, u mnie też dziś taka sałatka! :)
OdpowiedzUsuńDokładnie sałatka na każdą okazję
OdpowiedzUsuń