Lecz nie poświęcę całego wpisu dziewczynie dzierżącej w rękach boski trunek
Poświęcę go przepisowi na ciasto, tak pospolite w smaku, że aż pyszne. Kompatybilne z wszystkim dodatkami świata.
Gwarantuję - zero posmaku piwa, a miliony doznań :) Miękkie i .. a co tam, ten przepis trzeba chociaż raz wypróbować i się przekonać :D
Składniki (na 16 porcji):
- 4 jaja
- mąka pszenna 320g
- pół szklanki cukru pudru
- olej 100g
- 1 szklanka jasnego piwa
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- opakowanie cukru waniliowego (16g)
Wartość Kaloryczna 175 kcal ( 1 porcja )
Białko 3,7 g
Węglowodany 21 g
Tłuszcz 8 g
niestety nie cierpię piwa... samego posmaku... więc go nie wypróbuje;/ ale resztę twoich przepisów to co innego :D zapraszam do siebie :D
OdpowiedzUsuńtakiej babki jeszcze nie jadłam :) ale z chęcią bym spróbowała
OdpowiedzUsuńhttp://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
Cudownie puszysta baba (tu bez dwuznaczności ;). Piwa nie znoszę, ale wypiek wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńCzy to piwo jest tutaj konieczne? Ew. można liczyć na jakiś przepis na dietetyczne ciasto piaskowe? :)
OdpowiedzUsuńWidzę wielu zapartych abstynentów :] Mnie przepis zafascynował, jest inny, hmm, nie dla wszystkich, ale do odważnych świat należy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Was gorąco, pewnie w większości ogarniętych świąteczną euforią prezentowo-kuchenno-sprzątaniową :)
Na ciemnym piwie juz robilam, mysle, ze i ten przepis przetestuje, bo bardzo jestem ciekawa, jak taka babka z piwem smakuje :)
OdpowiedzUsuńhaha muszę spróbować :DD
OdpowiedzUsuńHej! Myślisz, że mogłabym wykorzystać przepis na ciasto do tarty z warzywami do upieczenia faszerowanych pasztecików? Wyszłoby?
OdpowiedzUsuńDałoby radę wyeliminować piwo z tego przepisu? Czy wtedy ciasto wyjdzie?
OdpowiedzUsuńAnonimie - ciasto ma dobrą konsystencje, więc paszteciki powinny się udać ;]
OdpowiedzUsuńAron - ta babka bez piwa nie ma racji bytu. Więc albo z piwem albo wogóle ;] Jeszcze dużo fajnych pomysłów na ciasta czeka na swą premierę, może i piaskowiec ?
:D