piątek, 4 października 2013

Batony. Banan. Czekolada.

Bananowe połączenie, czekoladowa moc magnezu (przyyyyyciągnia). Chce zdrowo na drugie śniadanie zjeść. Albo do serialu zagryźć chrupko gryząc
Bardziej zbite niż te batony fitness, ale przyjemnie się je je. 






Składniki (na 8 batonów):
  • 2 szklanki płatków owsianych 
  • 2 banany 
  • 4 kostki gorzkiej czekolady 
  • imbir
Płatki owsiane upraż na patelni teflonowej. Banany obierz ze skórki i rozgnieć widelcem na "ciapę". Czekoladę posiekaj na kawałeczki. Dokładnie wymieszaj uprażone płatki, banany oraz czekoladę, Przypraw imbirem.  Foremkę (moja to keksówka 30x12 cm) wyłóż folią aluminiową. Masę przełóż do foremki i dokładnie dociśnij do dna, aby była zwarta. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Jeszcze gorące podziel na 8 porcji. 


Wartość Kaloryczna 155 kcal (1 baton)   
Białko 3,8 g    
Węglowodany  26,7 g   
Tłuszcz 3,1 g  

3 komentarze:

  1. myślę, że muszę wypróbować! :) dodaje do zeszytu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają świetnie ! Aż robię się głodna ;)

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)