czwartek, 17 października 2013

Gruszka. Rozgrzewająca. Kaszka kukurydziana.

Sezon zimna i osłabionej odporności na wszystko trwa w najlepsze. I na razie nie widać jego końca. Złamani, przeczekujemy go pod pierzyną. Ja też. I nawet nie ma ochoty wystawiać z pod niej noska. No, może na chwilę. I może po coś dobrego. 
Owoc - jest. Moc - jest. Tajemne smaki - są. Prostota i minimalny czas przygotowania - obecne.
Uczucie rozgrzania w trakcie i po zjedzeniu - najprzyjemniejsze. ;)






Składniki (na 1 porcje):
  • 3 łyżki kaszy kukurydzianej 
  • 1 szklanka mleka 2% 
  • 1 średnia gruszka
  • imbir
Gruszkę umyj i pokrój w kosteczkę. Mleko podgrzej w garnuszku, i w momencie gotowania wsyp kaszę. Gotuj ok. 10 minut cały czas mieszając. Pod koniec gotowania dodaj gruszkę i 1/4 łyżeczki imbiru. 
Zjedz. 
Rozgrzej się.
Smacznego!


Wartość Kaloryczna 350 kcal (1 porcja)
Białko 10,8 g    
Węglowodany  61,7 g   
Tłuszcz 5 g  




3 komentarze:

  1. mam kaszę i gruszki, o wiem co jutro zjem na śniadanie ;D dzięki

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja mam gruszki i to w sporej ilości ,ale nie mam kaszki :( , wiec jutro na sniadanie nie zjem, ale po jutrze to już napewno:)

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)