sobota, 7 stycznia 2012

Zupa - Krem z Pieczarek

Ta jesienna aura... w zimowy poranek .. ? Dziwny stan zawieszenia pomiędzy jedną zimową rzeczywistością a drugą - w pełni.
Ciepła zupa ukoi nerwy.

Jutro pamiętajmy o chorych dzieciaczkach i nie żałujmy drobniaków dla WOŚPowych puszek :D




Składniki ( na ok 1, 9 l zupy) :
  • 1 duży ziemniak
  • 2 małe pietruszki
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • pieczarki 300 g
  • jogurt naturalny 100 g
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • pieprz
 Marchew i pietruszkę obierz i podziel na mniejsze kawałki ,a ziemniaka pokrój w kosteczkę. Zagotuj w 1,8 l wody wraz z kostką bulionową. Cebulę posiekaj w drobną kosteczkę, a pieczarki w plasterki i uduś razem z dodatkiem oliwy z oliwek na patelni. Uduszone pieczarki dodaj do wywaru warzywnego, przypraw do smaku i wszystko zblenduj na gładką masę. Na końcu dodaj jogurt naturalny i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszaj.
Smacznego !



Wartość Kaloryczna  32 kcal (100 ml) 
Białko 1,3 g
Węglowodany 3,5 g
Tłuszcz 1,3 g

9 komentarzy:

  1. ahhh zupka idealna, ale jest zblensuj i tu pojawia się szkopuł :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego kremu jeszcze nie jadłam. Zapowiada się bardzo smakowicie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo ladny kolor zupy, az zastanwiam sie co daje jej taki kolor. 80kcal kubek, to lepsze niż gorący kubek chemiczny :D i kocham zupy krem :D bedzie trzeba zrobić

    OdpowiedzUsuń
  4. Olcia, sekret kryje się w .. marchewce :)
    A całe gorące kubki.. brr..

    OdpowiedzUsuń
  5. Musiałabym chyba zjeść z litr, żeby się najeść :D

    OdpowiedzUsuń
  6. nie jadłam jeszcze takiej :)
    musi być smaczna

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Taka zupka a raczej krem to z bułeczką by sobie zjadł

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...