W lutym podgrzewamy atmosferę. Barwą i smakiem. Chili w połączeniu ze słodkimi - miodem i truskawką będą niezapomnianym połączeniem. I trochę papryki. Na czerwono. Na gorąco.
Składniki (na 2 porcje):
- 250 g truskawek (użyłam mrożonych)
- 1 papryka czerwona
- chilli w proszku
- 1 łyżka miodu
- woda (3/4 szklanki)
Wszystkie składniki zblendować na gładko.
Wartość Kaloryczna 100 kcal (1 porcja)
Białko 2,2 g
Węglowodany 17,8 g
Tłuszcz 0,8 g
Koktajlu truskawkowego w pikantnej wersji jeszcze nie próbowałam. Hmm... ciekawe jak smakuje? Będę musiała wypróbować Twój przepis:)
OdpowiedzUsuńPróbuj, a zaskoczenie będzie. I jestem pewna, że pozytywne ! :)
UsuńPołączenie truskawek i chilli to dla mnie nowość - muszę koniecznie kiedyś spróbować :D
OdpowiedzUsuń