piątek, 27 maja 2011

Tagliatelle z Cukinii + Feta

Makaron ? W tym przepisie nie ma go ani grama ! Mące, jajom - dziś mówię nie. Jednak to nadal tagliatelle. Trochę oszukane, mam nadzieję, że Włosi się nie obrażą :)
Wystarczy cukinia, i ruszamy w tango z obieraczką..



Składniki (na 1 porcję):

  • 1 cukinia
  • ananas w syropie 1 plaster
  • ser feta półtłusty 50g
  • zioła prowansalskie
Cukinię obrać z zielonej skórki. Następnie obieraczką obierać wzdłuż warzywo, tak aby powstały paski. Powstały "makaron" rzucić na 30 sekund na patelnię, cały czas mieszać i przyprawić. Przełożyć na półmisek. Fetę pokroić w plasterki. Nałożyć na "makaron", a na to plasterek ananasa. Smacznego !

Wartość Kaloryczna  150 kcal
Białko 8,6 g
Węglowodany 16,7 g
Tłuszcz 6,2 g

2 komentarze:

  1. Patrzyłam na zdjęcie i byłam przekonana, że to makaron dopiero jak przeczytałam post to się zorientowałam, że to jednak cukinia - super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fakt, na patrząc na zdjęcie rzeczywiście można się pomylić... :)
    I fajnie że przepis się podoba :)

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)