środa, 25 maja 2011

Kuskus I Oliwkowe Oczka

Kuskus zdobył moje serce. Pasuje do mięska, można nadziewać nim warzywa. Dzisiaj stał się bazą mojej sałatki warzywnej. Mrugające oczka z oliwek mimowolnie wzbudziły uśmiech na mojej twarzy.
Już nie mogę doczekać się wakacji...  :)



Składniki ( 1 porcja):
  • kuskus 60g
  • cebula czerwona
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 średni pomidor
  • zielone oliwki z pastą 6 szt.
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • tymianek
Kuskus zalać wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy i odstawić na chwilę. Warzywa(cebulę, pomidor, ogórek i seler) umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni, dodać warzywa, przyprawić i podsmażać przez ok. 4 minuty. Kuskus zmieszać z warzywami, przyozdobić pokrojonymi w plasterki oliwkami.

Wartość Kaloryczna 295 kcal
Białko 10,9 g
Węglowodany 54,6 g
Tłuszcz 3,5 g

1 komentarz:

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)