poniedziałek, 9 marca 2015

Mus Czekoladowy

Czekoladowo, słodko i .. tłusto. Niech ten przysłówek nie kojarzy się źle. Bo oto pod postacią słodkiego deseru awokadowa moc jest ukryta. Temu zielonemu supermenowi wśród owocowi zawdzięczamy nie tylko kremową strukturę, ale przede wszystkim zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi a kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu. Także nie bać się - kosztować. :)



Składniki (na 2 porcje):
  • 1 awokado
  • 3 łyżeczki kakao (niesłodzonego)
  • 2 łyżeczki miodu
  • 180 g jogurtu greckiego
  • łyżeczka płatków migdałowych
Awokado obierz i zblenduj. Dodaj jogurt grecki, miód, kakao i wszystko dokładnie wymieszaj - powinieneś uzyskać jednolitą masę. Udekoruj płatkami migdałowymi. Smacznego!


Wartość Kaloryczna 275 kcal (1 porcja)
Białko 7,2 g
Węglowodany 16,5 g
Tłuszcz 20,4 g 


9 komentarzy:

  1. Świetny pomysł. Sama też go przygotowuję do wszystkiego ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha, a do tego prosto i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. klasyka, uwieeeelbiam ! : )

    OdpowiedzUsuń
  4. ja robię w podobny sposób zdrową nutellę :) pomijam tylko jogurt :) pyszności

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam...Jadłam...Polecam 😉

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)