Czekoladowo, słodko i .. tłusto. Niech ten przysłówek nie kojarzy się źle. Bo oto pod postacią słodkiego deseru awokadowa moc jest ukryta. Temu zielonemu supermenowi wśród owocowi zawdzięczamy nie tylko kremową strukturę, ale przede wszystkim zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi a kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu. Także nie bać się - kosztować. :)
Składniki (na 2 porcje):
- 1 awokado
- 3 łyżeczki kakao (niesłodzonego)
- 2 łyżeczki miodu
- 180 g jogurtu greckiego
- łyżeczka płatków migdałowych
Awokado obierz i zblenduj. Dodaj jogurt grecki, miód, kakao i wszystko dokładnie wymieszaj - powinieneś uzyskać jednolitą masę. Udekoruj płatkami migdałowymi. Smacznego!
Świetny pomysł. Sama też go przygotowuję do wszystkiego ;)
OdpowiedzUsuńWięc zamysł jest niezwykle popularny.
Usuńpycha, a do tego prosto i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńZdrowo, czekoladowo. :)
Usuńklasyka, uwieeeelbiam ! : )
OdpowiedzUsuńDzięęęęękuje. :)
Usuńja robię w podobny sposób zdrową nutellę :) pomijam tylko jogurt :) pyszności
OdpowiedzUsuńNutella? Mega. Spróbuje.
UsuńRobiłam...Jadłam...Polecam 😉
OdpowiedzUsuń