wtorek, 22 lipca 2014

Wege Leczo

Po krótkich wakacjach powracam w wegetariańskim stylu. 
Jednogarnkowy misz masz. Króluje cukinia. Dogrywają pomidory. Strasznie mało kalorii przy bardzo udanej kombinacji smakowej. Może być zarówno dodatkiem jak i głównym daniem na wakacyjną obiado i kolację. 


Składniki (na 4 porcje):
  • 2 pomidory 
  • 2 cukinie 
  • 1 cebula 
  • 1 papryka 
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • tymianek
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
Umyj warzywa. Pomidory i paprykę pokrój w kostkę, cukinię w półplasterki, cebulę w kosteczkę. Cebulę zeszklij w rondelku na oliwie, następnie dodaj paprykę i cukinię oraz odrobinę wody i duś warzywa pod przykryciem. Gdy zmiękną, dodaj pomidory, koncentrat i przypraw danie wedłig uznania. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę.


Wartość Kaloryczna  135 kcal (1 porcja)
Białko 4,1 g
Węglowodany 19 g
Tłuszcz 5,9 g


5 komentarzy:

  1. Prosto, smacznie i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię leczo w każdej wersji:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota :)

    Zapraszam do mnie na kurczaka po hawajsku!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie lubię leczo, ale jak tak sobie na to patrze to może nie jest takie złe :) Ślicznie wyglada *-*

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapewne pychota :)
    Zapraszam do mnie amozeidziemycoszdjesc.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)