niedziela, 22 września 2013

Zupa. Krem. Pomidory.

Monogamia smaku. Tak. 
Krem do szklanki, dobrej książki, obowiązkowej książki, rzeźbionej miseczki. Do zrobienia dla siebie i dla kogoś, kogo kochasz. Przesiąknięty pomidorem i delikatnością Bielucha. Ociepla żołądek, łechta podniebienie.
A bardziej praktycznie? Dużo witaminy C, jeszcze więcej likopenu - czyli będziemy się wolniej starzeć, i błonnik oraz potas czyli bezpieczne serducho.. !  Jedzmy, na zdrowie.






Składniki ( na 450 g kremu - ok. 2 porcje):
  • 3 średnie pomidory ok.500g 
  • pół opakowania serka Bieluch (75g) 
  • bazylia
 Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Następnie drobno je pokrój, i gotuj pod przykryciem ok. 10 minut czyli do momentu 'rozpadnięcia się'. Zdejmij z ognia i zblenduj. Do serka dodaj 2 łyżki zupy, wymieszaj (aby zapobiec ścięcia się serka). Wymieszaj serek z zupą. Przypraw. Wcinaj na ciepło bądź na zimno. Bon appetit. ! 

Wartość Kaloryczna 45 kcal (100 g)  
Białko 2,6 g   
Węglowodany  4 g   
Tłuszcz 1,1 g

2 komentarze:

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)