czwartek, 2 czerwca 2011

Fishburger

Fast food pożywny (warzywny) i po domowemu. Z rybką.


Składniki (na 1 bułkę):
  • bułka grahamka, 
  • 1 białko jaja, 
  • 1/2 pomidora, 
  • 1 ogórek kiszony, 
  • 1 mały filet z ryby białej (np tilapii), 
  • 1/2 małej cebuli, 
  • 1 ząbek czosnku, 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego, 
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • liśc sałaty, 
  • ostra papryka, 
  • pieprz cayenne, 
  • oregano
Najpierw rozmrażamy rybę. Kiedy będzie już rozmrożona ją miażdżymy widelcem. Dorzucamy posiekaną cebulę, czosnek, białko jaja, paprykę, oregano i 1 łyżkę bułki tartej. Następnie formujemy płaski kotlet, delikatnie obtaczamy go w pozostałej bułce tartej i smażymy na teflonie. Jogurt mieszamy z ketchupem i pieprzem cayenne. Bułkę przekrajamy na pół, kładziemy listek sałaty, kotleta rybnego, 2-3 plasterki ogórka, plasterek pomidora. Polewamy sosem i przykrywamy drugą częścią bułki.

Wartość Kaloryczna  455 kcal 
Białko 29,1 g
Węglowodany 68,4 g
Tłuszcz 6,4 g

1 komentarz:

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)