Ich wielką zaletą jest mała kaloryczność ( o połowę mniej kalorii niż w czerwonej czy żółtej ! ), poza tym ich zielony kolorek fajnie cieszy oko :)
Składniki (na 2 papryki) :
- 2 zielone papryki
- 1 cebula czerwona
- ryż brązowy 50g (pół woreczka)
- pieczarki 200 g
- 1 jajo
Ugotowany ryż zmieszać z podsmażonymi pieczarkami. Nadzieniem napełnić papryki. Zbełtać jajko widelcem i polać warzywa. Papryki przykryć 'czapeczkami', i w pozycji 'stojącej' zapiekać je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.
Wartość Kaloryczna 351 kcal
Białko 20,3 g
Węglowodany 59,2 g
Tłuszcz 8,2 g
taka nadziana papryka... lubie to:)
OdpowiedzUsuń