Następna propozycja obiadowa, nadal w temacie makaronów. Tym razem
farfalle - kokardy. Na słodko czyt. malinowo. Aby maksymalnie poczuć wiosnę. I ten maj za oknem:)
Składniki (1 porcja)
- makaron Kokarda (z pszenicy durum) 70g
- jogurt naturalny 60g
- maliny 120g
Makaron ugotować. Maliny umyć. Kilka sztuk zostawić, resztę zmiksować z jogurtem. Makaron przełożyć na półmisek, polać sosem, przyozdobić malinami. Smacznego !
Wartość Kaloryczna 324 kcal
Białko 12,7 g
Węglowodany 62,5 g
Tłuszcz 2,4 g
Pychotka, uwielbiam makarony pełnoziarniste, zarówno na słodko, jak i na ostro :)
OdpowiedzUsuńGdzie znalazłaś kokardki z durum? Ja szukam i znaleźć nie mogę :(
OdpowiedzUsuńW zwykłym osiedlowym sklepie. Poszukaj na półkach, na pewno znajdziesz. :)
Usuń