Pierogi iście nie ograniczają w swojej formie, można tam wiele wykombinować.Klimat baru mlecznego jest bardzo pociągający, jarskie jadło,i do tego własnego wyrobu - proste.
Zróbmy sobie pierogi, z nutką lata. Pełnoziarniście, choć śliwki jeszcze z zamrażarki. Ale jednak słodkie jak letnie dni.
Składniki (na 2 porcje czyli około 18 pierogów):
Ciasto:
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- 2 łyżki miodu
- pół łyżeczki imbiru mielonego
- opakowanie śliwek (mrożone) 450 g
Ciasto rozwałkuj i wykrawaj krążki. Na krążki nakładaj po łyżeczce farszu i sklejaj jak pierogi. Wrzuć na gotującą się, posoloną wodę. Polej sosem.
Wartość Kaloryczna 475 kcal (1 porcja czyli 9 pierogów)
Białko 9,9 g
Węglowodany 100,5 g
Tłuszcz 2,2 g
PIerogi... Mmm wyglądają pysznie... i to knedlowe nadzienie!
OdpowiedzUsuńI do tego jeszcze bitą śmietanę. Rewelacja
OdpowiedzUsuńWczoraj widziałam ten przepis w tv, identyczny . Panie "kucharki" dodały do pierogów jeszcze prażone migdały i starty świeży imbir zamiast sproszkowanego.Na pewno zrobię te pierożki z migdałami czy bez!
OdpowiedzUsuń475 kcal czyli około 1 godzina biegania :) Aby się odchudzać to trzeba zrezygnować z takich rzeczy :) http://jak-biegac.pl/bieganie/odchudzanie
OdpowiedzUsuńDokładnie - dużą ilość śmietany z cukrem
OdpowiedzUsuń