Kuskus zdobył moje serce. Pasuje do mięska, można nadziewać nim warzywa. Dzisiaj stał się bazą mojej sałatki warzywnej. Mrugające oczka z oliwek mimowolnie wzbudziły uśmiech na mojej twarzy.
Już nie mogę doczekać się wakacji... :)
Składniki ( 1 porcja):
- kuskus 60g
- cebula czerwona
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 średni pomidor
- zielone oliwki z pastą 6 szt.
- natka pietruszki
- pieprz
- tymianek
Kuskus zalać wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy i odstawić na chwilę. Warzywa(cebulę, pomidor, ogórek i seler) umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić na patelni, dodać warzywa, przyprawić i podsmażać przez ok. 4 minuty. Kuskus zmieszać z warzywami, przyozdobić pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Wartość Kaloryczna 295 kcal
Białko 10,9 g
Węglowodany 54,6 g
Tłuszcz 3,5 g
Chyba jutro zagości na stole ;)
OdpowiedzUsuń