Wystarczy cukinia, i ruszamy w tango z obieraczką..
Składniki (na 1 porcję):
- 1 cukinia
- ananas w syropie 1 plaster
- ser feta półtłusty 50g
- zioła prowansalskie
Cukinię obrać z zielonej skórki. Następnie obieraczką obierać wzdłuż warzywo, tak aby powstały paski. Powstały "makaron" rzucić na 30 sekund na patelnię, cały czas mieszać i przyprawić. Przełożyć na półmisek. Fetę pokroić w plasterki. Nałożyć na "makaron", a na to plasterek ananasa. Smacznego !
Wartość Kaloryczna 150 kcal
Białko 8,6 g
Węglowodany 16,7 g
Tłuszcz 6,2 g
Fakt, na patrząc na zdjęcie rzeczywiście można się pomylić... :)
OdpowiedzUsuńI fajnie że przepis się podoba :)