Tyle słońca w całym mieście... Dzisiaj znów w roli głównej warzywa.
Żadne znów ! Warzywa powinniśmy jeść każdego dnia, dostarczają nam wiele cennych witamin i błonnika. I przede wszystkim świetnie wpływają na spadek wagi.
Więc, jeśli jeszcze nie zaprzyjaźniliście się z nimi, na pierwsze spotkanie polecam poniższy przepis.
Składniki (na 1 porcję) :
- 4 małe ziemniaczki
- fasola szparagowa zielona 120 g
- fasola szparagowa żółta 100 g
- kalafior 150 g
- 1 jajo
- mała czerwona cebula
- jogurt naturalny bez cukru 135 g
- pieprz, tymianek
Obrać ziemniaki. Fasolkę, kalafior oraz ziemniaki ugotować i odcedzić. Ziemniaki pokroić w plastry. Cebulę posiekać w kosteczkę i zeszklić. Jogurt wymieszać z jajkiem i przyprawić. Warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać cebulą i polać sosem. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wartość Kaloryczna 380 kcal
Białko 22,1 g
Węglowodany 49,1 g
Tłuszcz 9,8 g
Wypróbowałam przepis i szczerze polecam. SUPER!!!
OdpowiedzUsuńBardzo dobry przepis, lekko zmodyfikowałem dodając brokuły i piers z kurczaka, polecam ;]
OdpowiedzUsuńWitam, czy cała ta zapiekanka ma 380 kcal czy może jakaś jedna porcja ? :c
OdpowiedzUsuńCała zapiekanka ma tyle kcal. ;)
UsuńO kurcze, cudo !
Usuń