Żółtość śmieje się z talerza, ludzie się uśmiechają jak zjedzą.
Składniki(na 1000g zupy):
- 2 puszki kukurydzy konserwowej (po 400g każda)
- 1 cebula
- 1 kostka bulionowa warzywna
- jogurt naturalny 1,5% 175g
- 1 łyżeczka masła
- słodka papryka, sól, pieprz
Smacznegoł! ;)
Wartość Kaloryczna 88 kcal (100 g)
Białko 3,8 g
Węglowodany 13,4 g
Tłuszcz 2,8 g
Węglowodany 13,4 g
Tłuszcz 2,8 g
Ostatnio w kuchennych rewolucjach był krem kukurydziany. Jako takiej kukurydzy nie lubię, ale może w zupie by mi zasmakowała;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na konkurs
http://gotujebochce.blogspot.com/2013/04/konkurs-na-100-tys-wyswietlen-zestaw.html
Muffinki wyglądają bardzo apetycznie. Przepis trzeba będzie wypróbować.
OdpowiedzUsuńSwój komentarz chciałem dać przy Muffinkach ale nie wyszło.
OdpowiedzUsuńChodzi za mną ta zupa już od kilku dni.. zrobię jutro na obiad, bo nie wytrzymam! :P
OdpowiedzUsuńNiech Cię zupa dogoni w końcu. Bo zupy trzeba jeść, na zdrowie i energię codzienną. Złap żółte kolby i daj znać, jak smakowało. ;)
UsuńMega kukurydziana, smaczna i rozgrzewająca. Dodałam trochę kurkumy i tymianku. I podałam z grzankami z razowego chleba. Jak dla mnie idealna na zimne dni ;-)
OdpowiedzUsuń