Kurczak kura kogut. Czy to To samo? Odwieczna pytajnia.
Na patyku, na grillowo, na majowo jeszcze mięso z warzywami na patyku. Szaszłyki. Proste i szybkie w wykonaniu i smaku, ale tak cieszące podniebienie. Dawka witamin, białka i radości na talerzu.
Składniki (na 4 szaszłyki):
- pierś z kurczaka 300 g
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- 1 łyżka oleju
- pieprz, sól
- lubczyk
- długie wykałaczki
Pierś umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Papryki umyj i oczyść z niejadalnych części. Podziel na mniejsze kwadraty. Cebule obierz i posiekaj w talarki. Na wykałaczki nadziewaj naprzemiennie cebulę, papryki i mięso. Gotowe szaszłyki przypraw pieprzem, solą i lubczykiem. Obsmażaj je na patelni na 1 łyżce oleju.
Wartość Kaloryczna 155 kcal (1 szaszłyk)
Białko 17,9 g
Węglowodany 7,3 g
Tłuszcz 5,6 g
Węglowodany 7,3 g
Tłuszcz 5,6 g
bardzo lubię takie:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń