piątek, 6 czerwca 2014

Szaszłyki z Kurczaka

Kurczak kura kogut. Czy to To samo? Odwieczna pytajnia. 
Na patyku, na grillowo, na majowo jeszcze mięso z warzywami na patyku. Szaszłyki. Proste i szybkie w wykonaniu i smaku, ale tak cieszące podniebienie. Dawka witamin, białka i radości na talerzu. 





Składniki (na 4 szaszłyki):
  • pierś z kurczaka 300 g 
  • 1 żółta papryka 
  • 1 czerwona papryka 
  • 2 cebule 
  • 1 łyżka oleju 
  • pieprz, sól 
  • lubczyk 
  • długie wykałaczki
Pierś umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Papryki umyj i oczyść z niejadalnych części. Podziel na mniejsze kwadraty. Cebule obierz i posiekaj w talarki. Na wykałaczki nadziewaj naprzemiennie cebulę, papryki i mięso. Gotowe szaszłyki przypraw pieprzem, solą i lubczykiem. Obsmażaj je na patelni na 1 łyżce oleju.




Wartość Kaloryczna 155 kcal (1 szaszłyk)
Białko 17,9 g    
Węglowodany  7,3 g   
Tłuszcz 5,6 g

2 komentarze:

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)