Środek tygodnia nie pozwala zwolnić. Choć do weekendu czas już szybciej płynie. Pływa też ryba, z której zrobić można Te odżywcze i sycące placki. Tuńczyk zawiera dużo kwasów omega-3, które chociażby odtłuszczają wątrobę czy wspomagają procesy trawienne. Ryba ta wzmacnia też odporność.
Także - same plusy pod tak prostą postacią. Jedzmy ryby! Smażmy placki!
A i weekend szybciej przybędzie.
Wiosenna Patelnia vol. 3
- 2 jaja
- 1 puszka tuńczyka w wodzie (120 g)
- 1 łyżka otrębów owsianych
- pieprz biały
Tuńczyka odcedź z wody. Jaja roztrzep widelcem i wymieszaj z tuńczykiem oraz otrębami. Przypraw pieprzem. Smaż okrągłe placki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, z dwóch stron.
Wartość Kaloryczna 85 kcal (1 sztuka)
Białko 11,4 g
Węglowodany 1,6 g
Tłuszcz 3,5 g
muszą być przepyszne ;) pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPrzekonaj się sam jak smakują. ;)
Usuńciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł !! i mało kaloryczne *.*
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie! Hmm, ciekawa rzecz jako wieczorna przekąska po treningu na siłowni czy bieżni. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
-Scenarist