wtorek, 11 marca 2014

Wiosenna Pasta Jajeczna

Słońce tak pięknie oświetla popołudniami. W duszy też jakaś taka świeżość i radość. Zróbmy sobie wiosenną kanapkę. Pasta jajeczna pyszną jest, żółciutką. Zawiera wiele zdrowych i cennych tłuszczów oraz pożywne białko. Samo dobro. ;)



Składniki ( na ok 190 g pasty):
  • 3 jaja 
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżka majonezu light Hellmann's 
  • 1 łyżka śmietany 12% 
  • 2 łyżki miękkiego masła 
  • sól, pieprz
Ugotuj jajka na twardo i ostudzone drobno posiekaj. Utrzyj jajka z masłem za pomocą widelca. Dodaj musztardę, majonez i śmietanę, przypraw. Dokładnie wymieszaj. Gotowe!


Wartość Kaloryczna 248 kcal (100 g)
Białko 12,3 g    
Węglowodany  2,4 g   
Tłuszcz 21 g 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Cześć i czołem!

Cieszę się, że tutaj jesteś. Masz jakieś zapytanie/prośbę/opinię/radę dotyczące bloga ? Pisz. Z niecierpliwością czekam na takowe i odpowiem na każde . ;)