Cześć blogosfero. Po rocznej przerwie powracam z nowym przepisem.
Powstaje z popiołów, powstaje w końcowoletniej porze.
Zaczynamy okres koca, herbaty i długich wieczorów. Ciepłych kolorów. Grzybów, dyni i cynamonu. Z ukłonem dla krakowskiej Świnki, w której syrop cynamonowy tak bardzo mi zasmakował - daję Wam przepis na ten magiczny sos. Dodatek do kawy i herbaty, pancakesów i owsianek. Jesienna miłość.
- cukier 500 g
- 1/2 l wody
- pół łyżeczki mielonego cynamonu
- 3 laski cynamonu
Cukier i mielony cynamon wymieszaj z wodą i podgrzewaj do rozpuszczenia cukru. Wrzuć laski cynamonu i gotuj miksturę 30 minut. Przelej do buteleczek i ciesz się syropem !
Wartość Kaloryczna 21 kcal (10 ml - 1 łyżka)
Białko 0 g
Węglowodany 5,05 g
Tłuszcz 0g
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kocham Was. Pora wrócić na stałe.
Szybki przepis na pyszną dorade ! :) Max 30 min i danie gotowe :)
OdpowiedzUsuńPrzepis napisał Giancarlo Russo Kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów,piosenkarzy oraz firm wiodących na rynku polskim.