Obiecuję jednak, że brak tu jakiegokolwiek związku z kuchnią francuską. Bez żadnych ofiar. Bardziej przyda się tu makaronik i warzywka.
Sia La La :)
- cukinia
- 3 płaty makaronu lasagne
- mozzarella light 45g
- 5 oliwek
- papryka słodka
- 5 wykałaczek
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Każdy płat makaronu podziel na dwie części.
Na 1 plaster cukinii kładź jeden płat makaronu i zwijaj ciasno w roladki. Każdą zepnij wykałaczką, a do środka włóż oliwkę. Mozzarellę pokrój na 5 plasterków. Każdą roladkę przykryj 1 plastrem i zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Wartość Kaloryczna 63 kcal (1 ślimak)
Białko 3,3 g
Węglowodany 9,7 g
Tłuszcz 1,4 g
Miło miło:)
OdpowiedzUsuńzjadłabym kilka takich ślimaków :)
OdpowiedzUsuń