Po krótkich wakacjach powracam w wegetariańskim stylu.
Jednogarnkowy misz masz. Króluje cukinia. Dogrywają pomidory. Strasznie mało kalorii przy bardzo udanej kombinacji smakowej. Może być zarówno dodatkiem jak i głównym daniem na wakacyjną obiado i kolację.
Składniki (na 4 porcje):
- 2 pomidory
- 2 cukinie
- 1 cebula
- 1 papryka
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- tymianek
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
Umyj warzywa. Pomidory i paprykę pokrój w kostkę, cukinię w półplasterki, cebulę w kosteczkę. Cebulę zeszklij w rondelku na oliwie, następnie dodaj paprykę i cukinię oraz odrobinę wody i duś warzywa pod przykryciem. Gdy zmiękną, dodaj pomidory, koncentrat i przypraw danie wedłig uznania. Trzymaj na ogniu jeszcze chwilę.
Wartość Kaloryczna 135 kcal (1 porcja)
Białko 4,1 g
Węglowodany 19 g
Tłuszcz 5,9 g
Prosto, smacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńlubię leczo w każdej wersji:)
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na kurczaka po hawajsku!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :-)
Nie lubię leczo, ale jak tak sobie na to patrze to może nie jest takie złe :) Ślicznie wyglada *-*
OdpowiedzUsuńZapewne pychota :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie amozeidziemycoszdjesc.blogspot.com